Länsiväyläjuoksuun ilmoittautuneita jo lähes 1000 - kirittäjiä kaivataan vielä

11.4.2017

Jani Henriksson lähtee hakemaan rentoa ja mukavaa juoksufiilistä tämän vuoden Länsiväyläjuoksusta, eikä aseta itselleen aikatavoitteita vielä tässä vaiheessa kautta.
Jani Henriksson lähtee hakemaan rentoa ja mukavaa juoksufiilistä tämän vuoden Länsiväyläjuoksusta, eikä aseta itselleen aikatavoitteita vielä tässä vaiheessa kautta.

Juoksukesän avaava Länsiväyläjuoksu lähestyy kovaa vauhtia ja kovaa vauhtia on luvassa myös itse juoksussa lauantaina 22.4., sillä matkaan lähtee muun muassa järjestävän seuran, Viipurin Urheilijoiden, Jani Henriksson, joka on jo tänä vuonna ehtinyt juosta uuden halliennätyksen 1500 metrillä. Myös 1000m kulki helmikuisissa Tapsan Tonneissa kelpo aikaan 2.42,32. Henriksson toivookin vielä lisää kirittäjiä Länsiväyläjuoksuun.

Viipurin Urheilijoiden Jani Henriksson (1500m PB 4.11,51 ja 3000m PB 9.21,00) lähtee kokeilemaan kevätkuntoaan 6 km matkalle ilman suurempia aikatavoitteita.

- En tässä vaiheessa kevättä vielä lähde asettamaan sen tarkempia aikatavoitteita. Lähden nauttimaan hienosta reitistä ja hyvästä juoksufiiliksestä, Jani toteaa Liikuntamyllyssä harjoitusten lomassa.

Ja hienoa reittiä riittää Otaniemestä kun matkaan lähdetään. Reitti kulkee nimittäin kauniissa merimaisemissa Laajalahden tuntumassa. Toki matkan varrelle mahtuu myös tietöitä ja Otaniemen ylväitä rakennuksia, mutta kauneushan on tunnetusti katsojan silmässä, ja varmasti nämä Otaniemen maamerkitkin joidenkin silmää miellyttävät.

- Toivon mukaan kärkipäähän saadaan muutamia hyviä kirittäjiä, niin juoksu kulkee mukavammin. Muutamia Viipurin Urheilijoiden nuoria on lähdössä mukaan 6 km kisaan, joten kärkipäässä saattaa olla kovaakin kamppailua tiedossa, Jani jatkaa.

Viime vuonna pitkällä matkalla neljännelle sijalle yltänyt Henriksson lähtee tänä vuonna kokeilemaan lyhyttä reittiä ja hakee vauhtia kauteen 6 kilometrin rykäisyllä.

Länsiväyläjuoksussa reittejä on kaksi: 6km ja 17,3km. Lisäksi tapahtumassa on 6km kävely, johon voi osallistua myös sauvakävellen tai vaikka lastenrattaita työnnellen. Ja on niitä lastenrattaita nähty juoksureiteilläkin, joten kaikentasoiset, -ikäiset ja -kuntoiset löytänevät sopivan matkan itselleen tapahtumasta. Mitä enemmän juoksijoita, sitä todennäköisemmin löydät myös itsellesi sopivaa juoksuseuraa matkalta, tai jos juoksu kulkee paremmin yksikseen, ei muuta kuin napit korviin, lenkkarit kireälle ja juoksuun!