Huolto ja ensiapu

Huoltopisteiden sijainti ja tarjonta

  • Sinimäentillä (n. 6,5 km)
  • Munkkiniemen rantatie (n. 12,3 km)
  • Otaniemen kenttä/maali

Reitin varrella sijaitsevilla juomapisteillä on tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Maalissa on näiden lisäksi tarjolla myös muita eväitä.

Varustesäilytys
Juoksun ajaksi voit jättää varusteesi maksulliseen (2 euroa) Otaniemen tenniskentällä sijaitsevaan varustesäilytykseen. Kirjekuoressasi on juoksijanumerolipuke. Kiinnitä lipuke kassisi päälle ennen kuin tuot sen varustesäilytykseen. Kassia noutaessasi toimitsija varmistaa, että kassiin kiinnitetty numero ja kassin noutajan juoksijanumero ovat samat.

Tapahtuman lääkintähuolto ja ensiapu
Johanniittain apu ry:n ensiapuryhmät ovat reitin varrella huoltopisteiden yhteydessä. Tapaturman tai sairauden sattuessa on välittömästi otettava yhteyttä reitin varrella oleviin ensiapuhenkilöihin tai liikenteenohjaajiin.

HUOM. Jos sinulla on diagnosoitu sairaus (esim. diabetes, astma, epilepsia tmv), joka voi vaikuttaa suoritukseesi, merkitse x kilpailunumerosi etupuolelle ja kirjoita taakse ohjeet, jotka ensiapuhenkilöstön on hyvä tietää esim. lääkitys.

Vastuu
Arvioi oman terveydentilasi perusteella juoksutapahtuman soveltuvuus itsellesi. Älä osallistu, jos tunnet alkamassa olevan sairauden (esim. flunssa) tai tiedät, ettet ole palautunut riittävästi edellisestä sairaudesta. Keskeytä juoksu, mikäli tunnet jonkin seuraavista oireista:

- lisääntyvä rintakipu
- voimakas hengenahdistus
- huimaus, pyörryttävä olo
- kova pohjekipu
- muu hälyyttävä oire

Järjestäjillä on oikeus keskeyttää juoksu, jos teemme huomion hätätilanteeseen viittaavasta merkistä (esim. epätavallinen kalpeus). Osallistut juoksuun omalla vastuullasi ja vapautat tapahtuman järjestäjät vastuusta niiltä osin kun et ole itse huomioinut seikkoja, jotka aiheuttavat riskin osallistumisellesi.

WC:t
WC:t sijaitsevat Otaniemen Urheilukentän huoltorakennuksessa sekä Otahallissa.

Peseytyminen

Otaniemen urheilukentällä sijaitsevat pukuhuone- ja suihkutilat ovat juoksijoiden käytettävissä. Toimithan pukuhuone ja peseytymistiloissa ripeästi, jotta suuresta osallistujamäärästä huolimatta odotusajat eivät ole pitkiä.

Varusteiden vaihtotilat
Otaniemen urheilukentän pukuhuonetilat ovat varattu juoksijoiden käyttön. Pukuhuonetiloissa on myös mahdollisuus peseytymiseen.